Hvem elsker netværk???

Mange fagfolk, der ikke nyder netværk sidestille det med sælger. Jeg har hørt mange sige, jeg er en professionel. Jeg gjorde ikke gå i skole for at lære at sælge og de gjorde ikke lære det. Det er en fælles tro på, for at få nye kunder fagfolk skal gøre kolde opkald og gøre andre aktiviteter, de finder usmageligt og ubehageligt. Det ville være nyttigt og nok en lettelse at forstå, at netværk er en anden historie.
Formålet med et godt netværk er meget mere end et grundlag for at få nye kunder. Et netværk af forbindelser, som er blevet bygget over tid, er en kilde til mange ting, såsom karriere management i almindelighed, en ressource for information og selv værdifulde venskaber. Det er ikke en overnight måde at få nye kunder. Det er et støttesystem for det lange løb.
Det vigtigste element i et godt netværk er, at det er gensidigt fordelagtig.
Har du nogensinde sat to mennesker i touch til noget nyttigt for dem begge? Du nogensinde anbefale en restaurant til nogen? Det er eksempler på netværk.
Trods den måde det gøres almindeligt, networking handler ikke om elevator taler, eller en udveksling af visitkort i håb om, at modtageren vil blive eller henvise en klient. Netværk er en oprigtig interesse i at lære og forstå behovene i en anden med det formål at du er i stand til at hjælpe dem nu eller i fremtiden med en henvisning, nogle oplysninger eller andre nyttige gestus. Du håber selvfølgelig for gensidighed.
Effektiv networking antager at du har gode kommunikationsevner, der giver dig mulighed for at lytte godt og til at formulere klart både hvad du gør, og hvordan du kan være af service. Evnen til at beskrive den klient du bedst tjener er grundlæggende. En samtale, som omfatter snak om Hobbyer kan dog være langt mere spændende end en begrænset til business.
Når du får hænge af netværk, vil du bemærke, at det finder sted overalt, ikke alene på professionelle og forretningsmæssige indstillinger. Overrasket over, hvordan jeg var at finde, at ejeren af den gave butik hvor blev jeg gør et køb var en tidligere praktiserende advokat, der gav mig to henvisninger på stedet, når vores samtale førte os begge til at afsløre vores karriereveje.
Vedligeholdelse og pleje af networking kontakter er så vigtigt som at gøre det i første omgang. Fornyelse af dem gennem opfølgning emails, ferie hilsener, sende artikler af interesse, periodisk check-in, kaffe møder, invitationer til at spille golf, henvisninger, osv. er alle vigtige dele af billedet.
Handel med dine negative tanker, at netværk er en hård sælge dig og dine ydelser i bytte for den idé, at det er praksis viser ægte interesse og gavmildhed til dem, du møder. Forhåbentlig finder du processen underholdende og berigende.